Open haard op maat

Open haard op maat  Open haard op maat

Een open haard op maat laten maken betekent dat u kiest voor kwaliteit en een unieke beleving. Houtgestookte of gasgestookte openhaarden kunnen worden gebouwd in combinatie met een schouw gemaakt van chamotte of in een strak gestuukt model naar eigen ontwerp. Een openhaard met een ombouw van chamotte is een 100% natuurproduct. Het is een gebakken product van klei en zijn daardoor vuurvast.

Vuurvaste chamotte stenen zijn hoogwaardige materialen die zich uitstekend lenen voor het op maat maken van een open haard of inbouwhaard. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een prefab haard. Prefab openhaarden hebben veel voordelen. Deze openhaard is makkelijk in onderhoud, heeft lage installatiekosten en biedt een goede bescherming. U kunt ze kopen in een grote verscheidenheid van ontwerpen en stijlen, van modern tot klassiek en dat altijd tegen een scherpe prijs.

Mensen kiezen voor een open haard op maat, omdat deze niet alleen een aangename en ontspannende warmte geeft, maar het voegt ook een zekere gezelligheid en romantiek toe in elke kamer. Uw persoonlijke smaak zal de doorslag geven, want de belevenis van een openhaard of inbouwhaard is voor een ieder weer anders. De ene persoon hecht veel waarde aan de functionaliteit, de andere persoon vindt de uitstraling belangrijker. Ons brede assortiment biedt hierin volop keuzemogelijkheden.

Een inbouw open haard kunt u natuurlijk ook zelf maken. U kunt bij ons alle materialen kopen en een openhaard maken geheel naar uw eigen wens. Uiteraard geven wij u, indien gewenst, een aantal vrijblijvende tips. Altijd handig als u voor de eerste keer een open haard gaat maken, want het is heel belangrijk dat u altijd goed nadenkt over de materialen die u gebruikt om de haard af te werken. Niet alle materialen zijn immers evengoed bestand tegen hitte! Chamotte is dat wel! Zorg er in elk geval altijd voor dat uw haard goed verankerd is in de achterliggende muur. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag meer.

De meeste mensen schakelen echter een vakman in voor het laten maken van een open haard op maat. Dan bent u bij ons aan het juiste adres, want wij bouwen uw droom open haard veilig en bekwaam. Samen met u bekijken we de opties, want het is wel belangrijk dat er een schouw aanwezig. Is er geen schouw aanwezig, dan is het meestal zo dat hiervoor een vergunning moet worden aangevraagd bij de gemeente. Ook zijn wij bij uitstek uw partner indien u een gemetselde openhaard wenst. Zo'n gemetselde open haard bouwen we van A tot Z op zodat u er geen omkijken naar heeft.

De inbouw houtgestookte of gasgestookte open haard op maat kunt u als hoofdkachel gebruiken. De houtgestookte open haard bijvoorbeeld verspreidt in ruime mate warme convectielucht, welke ontstaat door het aantrekken van koude lucht die door het toestel wordt verwarmd. Daarna wordt deze terug in de woonruimte gebracht. Zo wordt een aangename warmte verspreid.

Zoals u leest er veel mogelijk op het gebied van open haarden. Veel hangt af van uw wensen en uw budget maar wij hanteren in ieder geval altijd eerlijke prijzen voor onze haarden. Om het veilig en goed te realiseren is het verstandig om u uitgebreid te laten voorlichten door een specialist. Neemt u gerust eens contact met ons op of kom naar onze showroom in Valkenswaard, provincie Noord-Brabant. Wij staan u graag te woord. Vanaf Tilburg, Venlo of Eindhoven bent u zo bij ons.Copyright 2024Alfrebo-openhaarden.nl| Contact| Sitemap