Vuurkorven en tuinhaarden

Vuurkorven en tuinhaarden  Vuurkorven en tuinhaarden

Vuurkorven en tuinhaarden zijn populaire accessoires in een tuin. Een vuurkorf is niet nieuw, deze worden al gebruikt sinds de middeleeuwen. Destijds waren ze bedoeld om de pest te verdrijven, maar nu worden ze gebruikt om sfeervol vuur te maken. De meest eenvoudige vuurkorf is niet meer dan een stalen mand of bol met op de bovenkant en een beschermde cover. Ze zijn geweldig voor kleine patio’s en binnentuinen. Een tuinhaard is pas sinds de vorige eeuw populair. De geur van brandend hout is over het algemeen lekker. Gebruik altijd puur hout, want bij behandeld hout kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Vuurkorven en tuinhaarden zorgen voor zowel warmte als voor sfeervol licht. Toch gaat het gebruik van deze accessoires niet zonder de nodige verantwoordelijkheden. We hebben te maken met open vuur en bijkomend de nodige rookontwikkeling. Wind kan zorgen voor rook en dan is het verstandig om het vuur te doven. Voor het doven van het vuur kunt u het beste zand gebruiken. Blus nooit met water, want dit kan door een plotselinge verdamping een ontploffing of steekvlam tot gevolg hebben.

Een vuurkorf kunt u eigenlijk het hele jaar door gebruiken. Het beste kunt u deze aansteken met aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes. Gebruik in ieder geval geen benzine, petroleum of spiritus, want dit is levensgevaarlijk. Hierdoor kunnen er steekvlammen ontstaan met alle gevolgen van dien. Wees altijd zo voorzichtig mogelijk, zeker als er kinderen in de buurt zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

Wilt u een inbouw tuinhaard? Denkt u dan eens aan een Schanskorf haard. Het is een robuuste tuinhaard die u eventueel kunt integreren in de erfafscheiding. U kunt daarbij een aparte windvanger laten maken, zodat een zijde wordt afgesloten. Zo hebt u minder last van de wind. Door een rooster in het midden te plaatsen, heeft u in korte tijd een barbecue. Het is een echte blikvanger in uw tuin. Laat de gasten maar komen.

De meeste mensen houden ervan om buiten de deur te eten, maar zijn ook altijd op zoek naar andere mogelijkheden op dit gebied. Uit in eigen tuin is natuurlijk een leuk alternatief. Een Schanskorf haard biedt deze mogelijkheid en wij kunnen deze voor u op maat maken. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Zo kunt u prijsbewust eten en toch krijgt u het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn. Wanneer het 's avonds koeler wordt, steekt u met grootste gemak daarbij een vuurkorf aan. Zo creëert u nog meer warmte, gezelligheid én een romantische avond.

Vuurkorven en tuinhaarden maken uw leven een stuk gezelliger. Bekijkt u maar eens de foto’s op onze website of kom naar onze showroom in Valkenswaard, provincie Noord-Brabant. Kies de tuinhaard en/of vuurkorf die het beste in uw tuin past. Uiteraard voorzien wij u graag vrijblijvend van advies, maar u bepaalt! Wij leveren door de hele regio Brabant, van Eindhoven tot Venlo en van Tilburg tot Valkenswaard. Wij heten u alvast van harte welkom.Copyright 2024Alfrebo-openhaarden.nl| Contact| Sitemap